fredag 5 juni 2015

Spännande Safari

2015-06-02
I helgen som var en långhelg reste vi till Masai Mara. Helgdagen firas till minne av självständigheten .

En lång bilresa på 32 mil. Vi var framme vid 3-tiden. Vi möttes av många giraffer och zebror redan i trädgården. Vi bodde i tält-hus på Mara West. ( Googla gärna Mara West)Vi hade en fin utsikt över savannen som ligger alldeles nedanför. Inget stängsel mot de vilda djuren. När det blir mörkt får vi eskort av en masai som går före och lyser med ficklampa ut åt sidorna.Efter frukost på söndagen reste vi ut i nationalparken. Vi hade samma guide som vi hade för 2 år sedan.

Det blev en fin safari. Vi såg många djur och fotade flitigt. Batteriet i min kamera la av ganska snart ( svårt att ladda när elen oftast är off!) och sen fick jag fota med mobilen. Tyvärr blev bilderna inte så bra men Elisabeth delar med sej.

Vi såg ett lejonpar som vilade vid vägkanten. Efter en stund reste sig honan och hannen följde snällt efter. De gick en lång bit på vägen och orsakade en kö av safarijeepar efter sig. "King of the road" med bilkö efter sig. Ett gäng giraffer höll stadigt blicken på lejonen och kollade dem på en bits avstånd. De följde efter när lejonen gick vägen fram. Honan gjorde ett litet-litet utfall mot ett gäng antiloper och de tog snabbt till flykten. Vi var såå nära lejonen.

 Vi såg "big 4 1/2". Ingen leopard men en familj geparder . De är så fina katter!


Vi hade med lunchlåda och guiden stannade vid ett träd. Han hade med några stolar och vi satte oss ner. En buffel började komma allt närmare. Guiden= Masaien försökte först vifta bort honom med sin röda filt men buffeln förstod inte. Så guiden sa åt oss att hopppa in i bilen igen

Då såg en annan jeep vår belägenhet och började fösa bort buffeln. Buffeln sprang uppför kullen, försvann och sedan satte vi oss under trädet igen.! " Enjoy your lunch" ropade personerna i jeepen.

Vi såg också många elefanter.


Vi hade en intressant och fin dag. Vi njöt av den ändlösa vida savannen och alla djuren.
Söndag morgon gick vi upp för att se soluppgången. En bild att minnas.


Så efter en lång tröttande resa tillbaka är vi redo för veckans arbete.
 

 
 


4 kommentarer:

 1. Tack för bilderna med kommentarer.kram.

  SvaraRadera
 2. Mäktiga bilder! Ha det bra resten av tiden./ Ingegärd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Syster! Tack för kommentar. Vi har det bra/-/ jätteroligt att ha Elisabeth här. Nu sitter vi på ett fint ställe med pool och latar oss!

   Radera
 3. Bra projekt med en toa! och sa manga shitas ni sag. Jag sag bara tva, men flera sma lejonungar! Har kommit till Bristol och har inte sett annat markvardigt an an Dovers klippor. Skot om er!!!
  Eva/Ch

  SvaraRadera