söndag 28 mars 2010

Nandi Hill


28 Mars 2010


Äntligen har vi kommit fram till Kapsabet. Men resan var lång. Redan i Nässjö fick vi vänta en timme på tåget. Vi fick kaffe på turistinformationen där vi lyckligtvis har kontakter.


Tidigt på morgonen dagen efter kom vi till Nairobi. Vi väntade en stund men sedan kom vår kontakt och körde oss till ett litet pensionat där vi vilade och väntade över dagen. Flyget till slutdestinationen gick inte förrän på kvällen. Vi var i god tid till flyget och väntade.


Väl framme i Kisumo fanns inte vår kontakt på plats. Det småregnade . Vi lyckades ringa Rickard och han väntade oss inte förrän dagen därpå- “communication error”. Han bokade en övernattning på Nyanza Club—ett drägligt ställe där vi kunde få middag och skön vila.


Så kom Rickard dagen därpå ( lördag). Visserligen fick vi vänta lite då också. Men det kanske var en bra övning.


väntan


Vi kanske lärde oss att göra som många Kenyaner----- Sitta under ett träd och vänta--- Hakuna Matata!

På inrikesterminalen i Nairobi kunde vi göra en del observationer av medresenärer. Dessa delade vi in i 4 kategorier:

1. Affärsmän i kostym, mobiltelefon och laptop. Finns på alla flygplatser.


2. Traditionellt byggda kvinnor i färgglada kläder och stora kassar. (Troligen ganska välbärgade kvinnor?)


3. Turister i knäbyxor och vandrarkängor. Ibland med Texashatt.


4. Missionärer. Enkelt klädda i lågskor och långa kjolar—ibland med en bibel under armen.

I alla fall känner vi oss lite hemtama och oroade oss inte. Allt löste ju sig!Var platsar vi? Någonstans mellan kategori 2 och 4? Eller 2 och 3?


Och frågetecknen vi hade i förra bloggen bara gick upp i rök. Det blev ingen mörkerkörning! Vi tror att föregåeende doktor är trevlig men vi vet inte säkert. Har inte sett röken av honom heller!


Så är snart söndagen slut. Vi ska tända en brasa—det är lite kallt och har regnat. Så ska väskan för i morgon packas med stetoskop, handbok, ficklampa, vattenflaska. Arbetet kan börja!Brasa

2 kommentarer:

  1. Ja vänta fick ni allt göra! Men det var kanske skönt att inte resa allt i ett sträck?! Ha det bra nu första veckan. Jobbar ni även påskhelgen? Vi är lediga och väntar på nästa inlägg...Kram Ekelunds

    SvaraRadera
  2. Skönt att höra att ni är framme än en gång.Lite strul på vägen, men ni lär väl vara vana vid det efter alla turer förut.Idag har två motorer kopplats in på Rg. 231. Vi väntar med spänning på nästa sändning från Kapsabet.I-B o S

    SvaraRadera