onsdag 29 juli 2009

blogg 4

  • Lejon i natten. Resan till Masai Mara.
  • Vi slutar relativt tidigt i Dunga och kommer ivag 15:30. Grusvag forst 3 timmar sedan blev det spetsigt berg att kora pa. och vi korde lite vilse i morkret. Paul ringde till lodgen Aruba och de korde ut i natten och motte oss.
Vi fick punktering och vi hjalptes at att byta i pannlampans sken.
Framme pa kamping kl 22. Vi fick en stadig middag och fick bra talt att sova i. ( 8 ggr 4 m med toa och dusch). Maten var fin.
Punkta.
Pa morgonen en kopp kaffe och sedan ivag kl 06:30. in i sjalva nationalparken. Vi kor i 3,5 timmar och far se lejon , bufflar, flodhastar, hyenor, mangder med zebror och annu mera gnuer.
Sma dick-dick-antiloper, vaterbock ( en sort stora hjortar).
Vi ar ute pa tre tripper, tva morgonturer och en eftermiddag.Det ar ca 3,5-4 tim. varje gang.
Lejon
Det ar intrade i parken, doktorer och chaufforen far billigare= infodingspris for att de jobbar i Kenya. Vi tva medfoljare betalar 60 $ per dag.
Sista morgonen kor vi langre in och hittar elefaanter, 2 familjer med varsin liten en-mannads unge. Vi ser en stor lejonhanne och en massa vartsvin ( Hakuna Matata!). Flera leoparder.
Gnuerna ar 100-tals i varje grupp och de vandrar upp fran Serengeti i tanzania hit till Masai Mara p.g.a battre bete.Efter en tid har flyttar de tillbaka igen.
Vi betalar 750 kr dygn inklusive all mat och 2 jeepfarder per dygn. Vi hade en bra guide som heter Moses och ar en Masai.
Anlaggningen heter Aruba Camping och har stora talt med riktiga sangar.
Elefanter
Masai Mara
Giraffer.
Vi kor tillbaka till Homa Bay pa en battre vag, Forst China-road sopm kineser har byggt och motsvarar vara vagar hemma. Det ar ca 23 mil enkel vag fran Homa bay till Masai Mara och tar 6 timmar= 38kmper timme. Vi handlat veckans mat i Kisii en stad med varuhuset Nakumat.
Vi kommer hem strax fore skymmning. Trotta men valbehallna.
Se you later alligater!











































1 kommentar:

  1. Alva såg lejonen och elefanterna som ni såg. De var fina. På dagarna leker vi affär med kassa-apparaten. Vi säljer och köper glass och godis hela dagarna. Mamma och pappa skruvar upp lampor och hyllor. Farmor kommer som gäst på lördag. Då ska A bjuda på riktigt godis. Äter ni godis i Kenya? /Alva (och Ines, mamma o pappa)

    SvaraRadera