måndag 10 augusti 2009

Lake Viktoria




Blogg 8.
Helgens äventyr.!Vi sjunger för Yussuf chauffören som fyller år idag. Sen bär det iväg på resa till :
Lake Victoria Safari Village. En Norrman som bott och arbetat i Kenya i många år. Han har byggt upp en bungalov-by med halmtak och härligt utrustade med toa o dusch. Vi passerar en stad som heter M´bita. Vi kommer fram mitt på dagen så det blir lunch först och sen hoppar Agneta o Bosse rakt ut i Victoriasjön. Vi blir varnade av Odd norrmannen att inte simma för långt ut för det kan finnas Hippos- (flodhästar) och dom godkänner ingen annan i vattnet!!! Det är varmt i vattnet- ungefär som allra varmast inne vid land sommartid hemma. Agneta försöker jobba med en ny blogg. Strömmen kommer 10 min., sen bryts den och man får vänta en halvtimme. Vi äter en god buffé på kvällen (maten är god här) och får ett snack med Odd igen. Så blir det En brasafton på stranden, ett stort bål i den svarta natten och många sitter i ring runt. Vi blir serverade kaffe också. Det är egentligen inte synd om oss.! Agneta kan få en timme på kvällen med datorn sen går strömmen igen. Vi sover gott under nät och på morgonen har vi en god frukost. Det blir avslappat och skönt, det behöver både Agneta o Poul för de jobbar hårt under veckan. Tänk Er att sitta i Åkershäll och titta ut över Handskeryds-sjön, här är det nästan ännu vackrare. Vi träffar andra Europeer-läkare som jobbar i olika organisationer, bl.a. MSF som är läkare utan gränser. Vi stannar till lunch idag så det blir skumpa-skumpa 2 timmar ”hem”.

Vi kom hem ganska tidigt. Vi hade el!! Det är el-ransonering så om jag/vi förstått rätt så har vi ingen ström tisdagar och fredagar. Måndag med arbete ute i Amoyo. Jag hade inte så många patienter (15). En man hade svår bältros som är ett tecken på AIDS här i Kenya. Han hade svår värk i panna och runt öga. Jag har för Runboms pengar köpt ett lite dyrare läkemedel att ha i beredskap om jag träffar liknande patienter ,så det kändes jättebra att kunna göra vad som var möjligt! Så i morgon får jag fylla på mitt hemliga förråd.

3 kommentarer:

 1. Vi är sällan vid Hanskerydssjön fastän det inte finns flodhästar där. Vi har fam karlsson i Kärda hos oss just nu med barn o hund . Vädret fint. Kul med brev från Er. I-B o S.

  SvaraRadera
 2. Vi har det bra här i Bankeryd. Lite utsikt här med...men det låter fantastiskt
  Idag har det åskat. Jag har jobbat på KAVA och "röjt runt" bland pat och konsulter. Men de flesta är ju ganska friska.
  Barnen och M åker till farmor i morgon för jag jobbar hela lördagen.
  Bara så ni inte glömmer oss här hemmma;-)Hur ser dina tisdagar ut i höst? Vill du hämta på dagis?

  Kram E

  SvaraRadera
 3. Detta är ionte någon kommentar utan en upplysning. Vi åker till en stuga i Blekinge i morgon-lördag och stannar en vecka. MajK tar in eran post till sig.. Må så gott ni kan. I-B o S

  SvaraRadera