tisdag 22 mars 2011

Weekend vid Victoriasjön

22/3 2011

I fredags slutade vi arbetet på kliniken ganska tidigt. Lilla flickan Jolline kom på återbesök. Hon var sämre tyvärr och blir lite oroliga för henne. Vi gav lite pengar till matinköp från vår fond för behövande. Flickan och hennes faster har också kontakt med närmaste sjukhus där det finns särskilt team för att ta hand om undernärda barn. Hittills hade man inte testat flickan för HIV men om det inte är gjort ,så ber vi att få göra det nästa gång.  Vi försöker skaka av oss bekymren och riktar in oss på en avslappnande weekend.

Vi hade planerat att hinna till Kisumo och en semesteranläggning Kiboko Bay före mörkret. Vi hann också få bilen tvättad.  I Kisumo skulle vår “koordinator” möta upp och ta en titt på den icke fungerande fyrhjulsdriften. Vägen till Kisumo är fin och asfalterad så vi riskerade inte att bli fast i gyttja. Vi kom fram på 1½ timme--- rekord!

Bosse “hoppade” in i en affär för att få tag på en T-shirt. Det har funnits T-shirts med tryck av Obama och nu ville Bosse ha en.   Personalen tryckte T-shirten medan Bosse tittade på. Han köpte tre  tröjor. ( Bra att ha??)

Vid stranden av Victoriasjön fann vi ett litet paradis. Vi blev väl mottagna och installerade oss i “tältet”.

växt (2)

Sedan kom några killar och försökte hitta felet på bilen. De kröp under bilen medan mörkret föll och det började regna. Men problemet gick inte att lösa så det blir vekrstadsbesök för Jeepen i morgon.

Men vi satte oss till bords och fick en god middag. Ett lätt regn smattrade på taket. Duvor har sitt tillhåll under halmtaken. Kuttrande och sus av vingslag hörs medan vi somnar i sköna sängar.

praktpalm

Lördagen gjorde vi ingenting…. sov lite… läste…. stickade. Vi träffade våra kollegor från en annan Jeep-linje. Det småregnade hela dagen så poolen fick vänta.

Söndagen var fin. Vattenhyacinterna vid stranden hade vänt ut i sjön. Solen värmde och vi solade lite innan vi bröt upp.

strand

På hemvägen provianterade vi på en stor supermarket. Där finns allt och lite till!

Ja så fint har vi det. Saknar inte snön!

Nu är det bara några dagar kvar. En av oss känner lite hemlängtan.

 

2 kommentarer:

  1. Nu börjar gräset synas på gräsmattorna här. Det har tagit bra på sön sista tiden.Idag blåser det vårvindar så man knappt kan stå upprätt.Alt är annars sig likt. Väkomna hem som vi sagt förut. Hälsningar I-B o S

    SvaraRadera
  2. Ni är välkomna hem vi saknar Er Bi-ke

    SvaraRadera