tisdag 22 augusti 2017

Logga ut igen? Kenya i mitt hjärta

Vi hade mycket jobb sista veckan. Vi var ganska trötta när lördagen kom. Minnesbilder från otäcka sår, barn med sönderriven hud efter skabb, slöa barn med malaria, skrikande bebisar som skulle vaccineras. Många minnesbilder svåra att få bort från det inre ögat.
DSCN2941
Så att komma till Rondo Rretreat en oas i regnskogen är en vila för hjärnan och kroppen. Tänk att mötas av en underbar liten stuga, välunderhållen med vita tak utan fuktfläckar, mattor på golven, sköna sängar. Verkligen njutbart. Och så regnskogen inpå knuten.
DSCN2892
DSCN2919
Det är lite kyligt och fuktigt här så efter lördagsmiddagen tändes en brasa i vårt “vardagsrum”. Vi kände oss omhändertagna och hade det mysigt.
Jag har varit här på Rondo retreat förut. Så jag vilade medan mina kompisar gick ut på vandring i regnskogen och på söndag morgon gick de med en guide  upp på ett berg och mötte soluppgången. Jag vet att det är magiskt.
Söndag eftermiddag åkte vi hem till Mumias igen. De nya doktorerna hade kommit och det var roligt att träffa dem.
Så måndag och tisdag har vi jobbat tillsammans och introducerat “nykomlingarna”. Arbetet fortsätter.
Hur ska man sammanfatta?  Så många upplevelser, så många patienter så mycket av allt! Alla tidigare upplevelser här i Kenya, alla fina människor. allt vackert, allt elände, allt . Allt jag lärt och allt jag aldrig kan förstå.
DSCN2958
Vill citera Thomas Tranströmer igen: “ Den som är framme har lång väg att gå.”  Med andra ord: Man blir aldrig tillräckligt klok.
Klart slut! Finns det några blåbär kvar i skogen?

4 kommentarer:

 1. Välkommen hem!!

  SvaraRadera
 2. Tack! Nu har vi just anlänt till Skåne med tåget. Vi hörs

  SvaraRadera
 3. Välkommen hem! Ska vi "sambos" igen?? Hoppas Du Ingegerd och jag ses igen...Du sa nu lämnar vi Afrika men Afrika lämnar inte oss...Tack Agneta för tre trevliga veckor tillsammans!!! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Margareta! Vi måste ses snart. Har med fynd från marknaden till dej! Krsm

   Radera