måndag 29 april 2013

Forward ever----backward never

I morgon är det sista arbetsdagen här. De två nya doktorerna har kommit. I morgon åker vi ut tillsammans för att överrapportera rutiner och arbetet. Det är mycket som ska gås igenom. Vi kommer att ge tips om utflykter på helgerna. Vi har varit mycket nöjda med våra helgledigheter. Senaste helgen åkte vi tillbaka till Lake Victoria Safari Village som bara ligger en timmes bilväg härifrån. Det är ett verkligt fridfullt och vackert ställe. Ägaren sa till personalen att bära bort solstolar till vår “ favorite spot”. Vi är stamgäster efter våra två besök!.

Vi solade under kokospalmer och badade igen i Victoriasjön. Vi såg varken ormar eller flodhästar men en flodhäst hade varit uppe i trädgården under natten och betat samt bajsat utanför vår “hydda”.

Nu är det också dags att summera: Det har varit en intensiv, givande och intressant tid. Vi har hjälpt många patienter.Vi har funnit oss i att arbeta under primitiva förhållanden. Jag har övat tålamod men kanske inte kommit så långt.

Vi hoppas att mottot på skolbyggnaden nedan blir verklighet!

sista veckan 037

Jag kommer att sakna Afrika. det känns vemodigt att lämna arbetskamraterna och uppgiften men samtidigt är vi nog lite trötta. Vi längtar efter nära och kära. Lille Knut 5 år har inte fått bullar på 6 veckor, sa han, för farmor är i Afrika. Det kanske inte är sant men ändå ett tecken på att jag är saknad!

Så jag kommer att sakna på två håll….. alla där hemma och alla här. Ja Min kollega och jag har fastslagit för länge sedan att vi båda två är lite tokiga på något sätt, men vi har ingen säker diagnos på störningen.

Till sist två bilder från mitt Afrika.

sista veckan 016

sista veckan 014

 “ You may leave Africa, but Africa will never leave you”.

“ Du kan lämna Afrika, men Afrika lämnar aldrig dig.” Ett ordspråk som uttrycker precis hur jag känner.

Om det blir någon mer period i Kenya?   Vem vet “ Imsala!” Men första ska jag hem och baka bullar!

2 kommentarer: