fredag 1 maj 2015

Lång väg till Kenya!


Så var vi iväg.
 X2000 i tid på minuten och efter drygt 2 timmar framme på Kastrup. Där mötte Cecilia upp. Resan hade börjat .
Vi fikade på Starbucks kafe. " Sista kontakten med lyxliv" sa vi käckt.
Men ack icke!
Planet till Amsterdam var försenat och vi kollade oroligt på klockan. En halvtimme till och vi skulle inte hinna med anknytningen till Nairoby.  Så vi andades ut när ombordstigningen började äntligen.
" Ni får inte åka med" sa personalen. "Ni hinner inte med anslutnande flyg" Så vi fick ta oss till en annan disk och efter en stund hämtade vi ut våra väskor och blev satta i en taxi till ett flott hotell.
Taxi tillbaka till flygplatsen kl 4 på morgonen.In med väskor igen.
Vi fick åka dagflyget från Amsterdam till Nairoby.
Vår anslutning i Nairoby hade ju avgått för länge sedan, men våra koordinatorer ordnande nya biljetter och en kille mötte oss i Nairoby och körde oss till ett trevligt Guesthaus. Vi fick t.o.m. lite kvällsmat.
Upp kl 04 för resa tillbaka till flygplatsen och sedan gick det nästan som smort. Frånsett att jag fick betala extra för min andra väska. På biljetten får jag ha två väskor till Nairoby men bara en från Nairoby till Kisumo. Ja inte vet jag hur det är tänkt--- vad ska man göra med väska två?" Du kan ta bort 4 kg och checka in väskan som handbagage" föreslog tjejen. Men vad skulle jag göra med 100 tandborstar,fotboll, knäckebröd, ost och ficklampa? Det var värt 50 dollar att slippa försöka få svar på frågan.
Efter 2 dygn och  10 säkerhetkontroller är vi nu på plats i Mumias.

Våra företrädare åkte hem i morse men vi hade en trevlig kväll tillsammans i går. 5 distriktsläkare samtalade om livet.( inte om sjukdomar!)

I dag har vi gått ner till stan och handlat lite grönsaker och mat. Kollat in en av två supermarknader och torget och vi tror att vi klarar oss. Det fanns lite djupfryst fisk(Tilapia) så vi har ätit en god middag. Riset som vi såg på bänken i går hade försvunnit men vi gjorde en god sallad av avokado,lök och tomater samt rostade lite bröd. Vitt kallt vin till! Jo vi har fortfarande "lyxliv". Huset är stort och fint. Vi har en vakt vid grinden dagtid och en schäferhund går lös i trädgården på natten.
Vi hörde honom skälla lite natten som gick men han varit och hälsat på oss och han är fin!

Det åskar och störtregnar som det brukar under regntiden. Lyset blinkar men vi har ficklampor beredda. Vi får vila oss i morgon och på söndag. Sedan kör vi i igång med arbetet,

8 kommentarer:

 1. Ser fint ut där ni bor. Har problem med att få in kommentarer och försöker igen. Lycka till med arbetsstarten! Kram från lillsyrran.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ingegärd. Vi har fortfarande ledigt. Störtregn åska och strömavbrott

   Radera
 2. Hej ! Det är ju inte synd om Er när Ni bor så fint !Här har det snöat i natt, cirka 5 cm. just nu är det 1 grad varmt. Janne hälsar, han får lite stöd av Tanja som väl är.
  Ha det så gott, Puss Puss !

  SvaraRadera
 3. Ser ut som det låg mango på disken på torget, gör det det? Akta er för ris som går sin väg, det är nog inte hälsosamt.
  Sköt om er!
  Eva-Christina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo vi äter mango frukost lunch och middag. Samt ananas och avokado. Vi har köpt en ny påse ris.

   Radera
 4. Lite avundsjuk på ert exotiska liv är jag nog men skulle ju inte klara myggen p.g.av min allergi men beundrar er som verkar klara de mesta motgångar./ Ingegärd

  SvaraRadera
 5. Peppar peppar vi har inte sett så mycket mygg än. Men vi använder "Afrika-parfym" (Mygga). och så sprejar vi med "Doom" i våra rum. Och kryper in under myggnät med ficklampa, klocka och en lite vattenflaska bredvid kudden. Så vaknar vi till böneutropare eller entonig gospelmusik. Vi har det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blandar Blogg och E-MAIL. HÄR ÄR LÄGET UNDER K.Ha det så gott !!!
   / Bosse.

   Radera